top of page

RENDKÍVÜL KEDVEZŐ
EGYEZSÉGEK

A DEVIZAHITEL SZERZŐDÉSEK MEGTÁMADHATÓAK

AKI IDŐT NYER
PERT NYER?

Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a devizahitel szerződések alapjaiban voltak félrevezetőek, igazságtalanok és szabálytalanok. Emberek sokaságát lehetetlenítette el anyagilag. Általános minden károsultra kiterjedő igazságtétel nem várható, így minden esetben egyedileg kell kezelni az ügyleteket.

A bankokkal behajtó cégekkel, most rendkívül kedvező egyezségeket tudunk kötni, akár több millió forintos elengedést tudunk elérni, akár kedvező részletfizetési konstrukciókkal. Minden esetben megvizsgáljuk az egyezségek lehetőségét, peres eljárás kezdeményezését akkor javasoljuk, ha nincs kedvező egyezség. A pert megelőző eljárás még az un. Békéltető Testületi Eljárás, ahol szintén képviseljük érdekeit. Ha ügye behajtó véghez átadásra került, netán végrehajtási eljárás van folyamatban, az egyzségi és békéltető testületi eljárásokkal a folyamat lassítható, vagy meg is állítható. Külön eljárással a végrehajtási eljárás is leállítható, szüneteltethető, avagy felfüggeszthető.

A svájci frank még mindig rendkívül magas, tehát ha nem forintosították hitelét, akkor továbbra is fennáll a kockázati tényező, helyzete tovább romolhat. Ha elfogadta a (kényszer) forintosítást, az is az Ön számára a szerződéskötéshez képest rendkívül magas igen kedvezőtlen árfolyamon történt.  Tehát a 2015-ös törvényi elszámolás, és esetenként a tisztességtelenül felszámolt összegek jóváírása csupán látszat segítség volt, sem a gépjármű hitelesek esetén sem a szabad vagy lakáscélú hiteleseknek nem hozhatott elfogadható megoldást. Ezek az aktusok is bizonyították azonban a folyamatok sorozatos jogszerűtlenségét. A tartozások és törlesztő részletek kétszeres, avagy sok esetben háromszoros mértékben növekedtek.

Ahogy írtuk, megszületett Luxemburgi Európai Bírósági döntés, ez alapján érdemes azonnal megindítani a peres eljárást a bankok ellen.  A megindított peres eljárás azonnali előnye, hogy nem kell többé fizetni a törlesztőrészleteket, a bank nem tudja felmondani a szerződést, amíg a per folyamatban van. A már felmondott, esetleg behajtás vagy végrehajtás alatt álló ügyekben pedig pláne nincs mire várni, ugyanis itt már egyedül a per megindításával állítható le a jelzáloggal terhelt ingatlan elvesztéséhez vezető folyamat, akár még a végrehajtási eljárás is! Ezért lehet a per megindításával időt nyerni. A bankok a végrehajtási folyamat megindításával most nem késlekednek, ugyanis egyrészt rendkívül kedvező gazdasági helyzetben vannak, hiszen köztudott, hogy az ingatlanárak napjainkban rendkívül magasak, és általában is nagyon keresettek a lakások, házak, a kormány támogatási politikájának köszönhetően, tehát még árverezés útján is számukra kedvező áron és gyorsan tudják értékesíteni az ingatlanokat. A deviza peres eljárások egyik újdonsága, hogy mind a bankok mind az adós képviseletében kötelező a jogi (ügyvédi) képviselet. A bankok az Ön anyagi helyzetét külön erre felállított munkacsoportokkal egyedileg vizsgálják, amilyen módon csak tudják, hiszen összességében rengeteg pénzről van szó. Aki nem lép fel a bankokkal szemben az nyilván veszít, de időt  a permegindításával lehet nyerni.

Az Önt sújtó terhek, a tartozása, avagy a törlesztő részlete, kétszeresére vagy háromszorosára nőtt, ezt csak a bankkal szemben egyedileg indított eljárással orvosolható. Ez az egyetlen megoldás arra, hogy eredeti, vagy ahhoz közeli, az Ön számára még vállalható igazságos teljesítési teher visszaálljon. A tét nem pár százezer forint, nem túlzás állítani, hogy a végeredmény több milliós különbségeket eredményezhet, kirívóan nagy összegű hiteleknél akár több tízmilliós is lehet a különbség! 

Az elszámolási törvény előtt a bíróság általános érvénnyel szinte az összes bank devizahitel szerződéseit tisztességtelennek és így érvénytelennek mondta ki. Ettől az Ön szerződése nem lesz automatikusan érvénytelen, viszont így a devizahitel szerződések a jelenlegi helyzet alapján egyedileg eredményesen támadhatók. Erre többféle támadási alap van, árfolyamkockázat tisztességtelennek minősül, mert a bankok a közértető tájékoztatást elmulasztották. Tisztességtelen a bankok az adós számára aránytalan terheket jelentő egyoldalú szerződésmódosítása, újabb költségek felszámolása. A törlesztő részletet jelentősen növelő árfolyamrés alkalmazása is tisztességtelen, ezek csak a legkirívóbb példák, és ide sorolható még a főleg a gépjárműhitel szerződéseknél felmerülő formai hibák. Számtalan esetben a közjegyzői tartozáselismerő nyilatkozatok is érvénytelenné nyilváníthatók.

A bankok könyörtelenül, még mindig saját érdekeiket tartják szem előtt, velük szemben csak kellő szakértelemmel lehet igényt érvényesíteni, a peres eljáráshoz pedig ügyvédi képviselet kötelező.

Desk

VAN SEGÍTSÉG!

SOS VONAL: 06 (20) 393-4944

KAPCSOLAT

Telefon : 06-20 /393-4944

  • Postacím - iratküldéshez: 1583 Budapest. Pf. 40.

  • Székhely: 2142 Nagytarcsa, Hársfa utca 13.

bottom of page