top of page

DEVIZAHITEL

Tavasszal az elszámolások kiküldése előtt az állam és a bankok közötti perekben a bíróság általános érvénnyel szinte az összes bank devizahitelszerződéseit tisztességtelennek és így érvénytelennek mondta ki. Ettől az Ön szerződése nem lesz automatikusan érvénytelen, viszont így a devizahitel szerződések a jelenlegi helyzet alapján egyedileg eredményesen támadhatók. Erre többféle támadási alap van, árfolyamkockázat tisztességtelennek minősül, mert a bankok a közértető tájékoztatást elmulasztották. Tisztességtelen a bankok az adós számára aránytalan terheket jelentő egyoldalú szerződésmódosítása, újabb költségek felszámolása. A törlesztő részletet jelentősen növelő árfolyamrés alkalmazása is tisztességtelen, ezek csak a legkirívóbb példák, és ide sorolható még a főleg a gépjárműhitelszerződéseknél felmerülő formai hibák. Az Önt sújtó terhek, a tartozása, avagy a törlesztőrészlete, kétszeresére vagy háromszorosára nőtt, ezt csak a bankkal szemben egyedileg indított eljárással orvosolható. Ez az egyetlen megoldás arra, hogy eredeti, vagy ahhoz közeli, az Ön számára még vállalható igazságos teljesítési teher visszaálljon.

Ha úgy érzi, hogy a banknak aránytalanul sok pénzt fizetett, ne hagyja annyiban, ugyanis a már teljes egészében kifizetett, és ezáltal megszűnt devizahitelszerződések is támadhatók. Ha korábban végtörlesztett, abban az esetben bonyolult jogi eljárással visszaigényelhető az Öntől tisztességtelenül beszedett pénz.

A bankok könyörtelenül, még mindig saját érdekeiket tartják szem előtt, velük szemben csak kellő szakértelemmel lehet igényt érvényesíteni.

 

Van megoldás!

bottom of page